COM CREAR UN BLOC AMB BLOGGER

Per començar a escriure un bloc, el millor servei que podem escollir sens dubte és Blogger. Es tracta d'una plataforma de fàcil ús, ideal per tots aquells que s'inicien en l'apassionant univers de la blocosfera. Només cal escriure a la barra d'adreces del nostre navegador http://www.blogger.com o fer clic sobre aquest enllaç. Llavors apareixerà la pàgina principal de Blogger, on realitzarem tres senzills passos per crear el nostre bloc.


1. PRIMER PAS: CREAR UN COMPTE
Aquesta primera fase només és necessària si no disposem d'un compte de Google (Gmail). Si en tenim, hem d'escriure el nostre nom d'usuari (correu) i contrasenya a la part superior de la pàgina d'inici tal com es mostra a la imatge.

Llavors haurem d'omplir un breu formulari on triarem el nom que apareixerà com a autor del bloc i dels articles. Podem optar per un àlies o nickname, o pel nostre nom real. Tot seguit activarem la casella d'acceptació dels Termes de servei i clicarem sobre la fletxa Continua per passar a la següent fase.

Si no disposem d'un compte de Google, clicarem sobre l'enllaç de color carbassa Crea un bloc i completarem el formulari que ens apareixerà tot seguit.En aquest formulari, cal incloure el següent:
1. Un compte de correu electrònic ja existent (hotmail, yahoo, xtec...), que haurem de copiar sencer dues vegades.
2. Una contrasenya que també haurem d'escriure dos cops per evitar errors. Haurà d'estar formada per una combinació de, com a mínim, vuit lletres i/o números.
3. El nom que apareixerà com a autor del bloc i dels articles. Podem optar per un àlies o nickname, o pel nostre nom real.
4. La nostra data de naixement.
5. Una verificació, que consisteix a escriure les lletres distorsionades que apareixen en un petit rectangle. Això es fa per evitar que ordinadors dedicats a omplir la xarxa de publicitat o spam creïn comptes automàticament.
6. Activar la casella d'acceptació dels Termes de servei.
7. Cliquem sobre la fletxa Continua, i passem a la següent fase.


2. SEGON PAS: ASSIGNAR UN NOM AL BLOC
En aquesta fase simplement triarem un nom pel nostre bloc, que podrem canviar més tard, i li assignarem una adreça d'internet, també anomenada URL. És important que aquesta adreça sigui curta, sempre amb minúscules, sense accents ni lletres especials, com la "ç" o la "ñ", i sense espais. L'adreça sol ser el nom del bloc o el nom de l'autor, però podem posar el que vulguem. Al nostre bloc de prova, anomenat "El bloc de les Ciències Socials", li hem assignat aquesta adreça: "elprofessordesocials". Després Blogger afegeix la part final de l'URL i queda així:
http://elprofessordesocials.blogspot.com
Però abans de continuar hem de fer clic a la pestanya "Comprova'n la disponibilitat" per veure si l'adreça que hem pensat ja ha estat escollida per algun altre usuari. Sol succeir sovint que l'URL ja està en ús, així que cal esmolar l'enginy. Si això succeeix, ens avisen amb el missatge: "Aquesta adreça de bloc no està disponible. Et proposem els suggeriments següents: ..."
I ara cliquem sobre la fletxa Continua per passar al darrer pas.


3. TERCER PAS: ESCOLLIR UNA PLANTILLA
Finalment triarem una plantilla, que és el disseny general del bloc. Escollirem la que més ens agradi. No hem de tenir por a equivocar-nos, ja que podrem canviar-la sempre que vulguem.


I ja hem creat el nostre bloc amb Blogger. Ara l'haurem de configurar i començar a escriure. Però aquesta és una altra història!


4. COM ACCEDIM AL NOSTRE BLOC?
Un problema comú entre els principiants és que no saben accedir al seu nou bloc. S'hi pot accedir de dues maneres:
1. La forma més senzilla és anar a la pàgina principal de Blogger, http://www.blogger.com, i escriure-hi el nostre nom d'usuari (correu) i contrasenya a la part superior. Després cliquem sobre la pestanya Inicia la sessió per arribar al nostre Panell de control.


2. Una altra manera és escriure l'adreça completa del bloc a la barra del navegador com, per exemple, http://elprofessordesocials.blogspot.com. Quan aparegui el nostre bloc hem de clicar sobre la pestanya Entrar-hi situada a la part superior dreta de la pàgina. Llavors arribarem a la pàgina principal de Blogger i haurem de procedir com expliquem al primer punt.


Abans d'acabar aquest article només afegir que un usuari pot crear més d'un bloc amb Blogger. Quan accedeixi al seu Panell, hi apareixeran tots els seus blocs i podrà triar en quin vol escriure.  

0 comentaris:

Publica un comentari