INFORMES, MANUALS I RECURSOS PER LA PDI

INFORMES
La Pissarra Interactiva com a recurs a l'aula
Informe realitzat per Red.es on es fa un recorregut bàsic sobre la Pissarra Interactiva: concepte, tipus de pissarra, beneficis per l'alumnat i pels docents, claus per l'èxit, investigacions sobre la seva repercussió a l'aula, etc.


La Pissarra Digital a l'aula
Informe final d'una investigació sobre l'ús de la PDI coordinada pel professor Pere Marqués, on es detallen les possibilitats didàctiques de les PDI i es presenten alguns exemples pràctics sobre el seu ús educatiu en diferents nivells.


Informe final de l'Iberian Research Project
En aquest informe es mostren les conclusions d'una investigació realitzada per Domingo Gallego i José Dulac (UNED) sobre l'ús de la PDI Smart en una mostra de 10 centres de la Comunitat de Madrid.



TUTORIALS I MANUALS
Manual d'usuari de la Pissarra Interactiva Smart Board
Tutorial que explica de forma senzilla el maneig bàsic de la PDI Smart Board i el software que porta associat, Notebook.


Tutorial de Notebook, el software de la PDI Smart Board
Complet tutorial de Lázaro Caballero sobre el programa Notebook que porta associat la PDI Smart Board.



RECURSOS
Genmagic
Genmagic és un portal de creació i investigació multimèdia educativa. En aquest web podem trobar diferents activitats, jocs i exercicis orientats especialment per al seu ús a la Pissarra Interactiva. Els exercicis estan classificats per etapes i matèries. Disposa també de generadors d'exercicis per la pissarra i per imprimir. 


Infografies de Consumer Eroski
En aquest web d'Eroski podem trobar nombroses infografies realitzades en flash que mostren diferents processos i fenòmens. Són ideals per il·lustrar a la PDI les explicacions del docent. Estan classificades per temàtiques: medi ambient, salut, tecnologia... També tenim la possibilitat de descarregar-les i usar-les sense necessitat de tenir connexió a Internet.


Educació visual
Als àlbums web de Picasa podem trobar imatges i fotografies útils per emprar-les amb la PDI. Un magnífic exemple és l'àlbum d'Educació Visual, que disposa de moltes carpetes classificades amb centenars d'imatges de qualitat: vocabulari, animals, art, aliments, estacions, mapes... Podem trobar gairebé qualsevol cosa. Aquestes imatges podem descarregar-les al nostre ordinador si tenim un compte de Gmail. Un cop descarregades, podem afegir-les a la galeria d'imatges de què disposa el software de la nostra PDI. 


Fotografies lliures, de domini públic
Una bona font de fotografies per la PDI la podem trobar a Public Domain Photos. Disposa de més de 5000 fotografies i 8000 clipart totalment lliures i gratuïtes. Una altre lloc on podem trobar imatges i sons lliures i gratuïts és el Banc de recursos de l'Institut de Tecnologies Educatives (ITE).


Diccionari visual
En aquest web disposem d'un amplíssim diccionari visual que ens permet localitzar qualsevol imatge que busquem per usar amb la PDI: fotografies, vídeos, animacions, il·lustracions...

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada