COMPARATIVA SMART, HITACHI, MIMIO

Anàlisi comparatiu dels tres models de Pissarres Digitals Interactives de què disposem al nostre institut.

COMPARATIVA PDIs


D'aquestes tres marques, la que més avantatges proporciona per la seva facilitat de maneig és Smart, ja sigui emprant els retoladors de la mateixa pissarra o la mà. Aquesta PDI inclou quatre retoladors de colors diferents i un esborrador, que s'incorporen de forma intuïtiva a l'ús de la pissarra.


Si n'analitzem la precisió, surten guanyant Smart i Hitachi. La Mimio és descalibra massa fàcilment. Encendre un fluorescent o obrir una finestra poden ser suficient per haver de recalibrar. La diferència entre Smart i Hitachi la podem trobar, a favor d'Smart, amb programes que necessiten molta precisió, com els que incorporen eines pel dibuix tècnic.


Pel que fa al software, Smart és molt superior amb el seu Notebook. De totes maneres cal dir que totes permeten l'ús de software aliè, raó per la qual podem emprar Notebook amb Hitachi i amb Mimio.


Els retoladors són tots bastant resistents, encara que, sens dubte, el millor és que no importi que es trenquin i que no necessitin piles per funcionar, com en el cas d'Smart.


Smart destaca també per les seves eines flotants. Les podem utilitzar amb el software propi de la pissarra o quan estem emprant altres programes. Smart incorpora eines de captura molt fàcils de fer servir que permeten, per exemple, copiar i desar tot allò que considerem interessant per les nostres classes (imatges, textos, vídeos...) en una sessió de navegació per Internet.


Quant a resistència, és difícil establir un criteri. No sabem encara com de "dura" és cada pissarra, un factor que, sens dubte, té molta importància. En aquest sentit, un gran avantatge de Mimio davant de qualsevol de les PDI clàssiques és que és portable. La podem dur còmodament "a la butxaca" i crear una PDI allà on vulguem, sobre qualsevol superfície, en cinc minuts.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada