LA RÀDIO, UNA MANERA CREATIVA DE FER PODCAST

A continuació us mostrem un exemple pràctic de com crear una emissora de ràdio a partir de les gravacions de veu dels alumnes. L'experiència, que encara dura, es va iniciar el curs 2007-08 a l'IES Ribera Baixa del Prat de Llobregat com una activitat interdisciplinària que implicava diversos departaments (Ciències Socials, Tecnologia, Llengües estrangeres). La filosofia que impregna el projecte és convertir els alumnes en productors i difusors actius de continguts educatius. Ningú com Bertolt Brecht, bon coneixedor del mitjà, per explicar-ho:

“S’ha de transformar la ràdio, convertir-la d’aparell de distribució en aparell de comunicació. La ràdio seria el més fabulós aparell de comunicació imaginable de la vida pública, un sistema de canalització fantàstic, és a dir, ho seria si sabés no solament transmetre, sinó també rebre, per tant, no solament emetre missatges al radiooient, sinó també fer-lo parlar, i no aïllar-lo, sinó posar-s’hi en comunicació. La radiodifusió hauria, en conseqüència, d’apartar-se de qui la proveeix i convertir els radiooients en proveïdors”.

BERTOLT BRECHT (1932): “Teoría de la radio (1927-1932)”, a De las ondas rojas a las radios libres. Lluís Bassets (ed.). Barcelona. Editorial Gustavo Gili, 1981.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada