CREA LA TEVA AULA VIRTUAL AMB GOOGLE DOCS




Google Docs i Fulls de Càlcul, oficialment Google Docs & Spreadsheets és un programa gratuït basat en el Web per crear documents en línia amb la possibilitat de col·laborar en grup. Inclou un processador de Textos, un Full de Càlcul, un gestor de Presentacions i un editor de Formularis.

Podem crear documents de text, fulls de càlcul, presentacions i bases de dades des de la mateixa aplicació, important-los des del nostre ordinador o enviant-los per mitjà del correu electrònic. Els arxius s'emmagatzemen als servidors de Google, de manera que podem accedir-hi amb el nostre nom d'usuari i contrasenya des de qualsevol ordinador del món que tingui connexió a internet. Els arxius emmagatzemats poden ser exportats en diversos formats estàndard o ser enviats per correu electrònic. Durant l'edició dels documents, aquests es desen automàticament per evitar la pèrdua d'informació.

Una de les característiques més importants de Google Docs des del punt de vista educatiu és la possibilitat de col·laboració de grups de treball, a més de poder compartir els nostres arxius amb múltiples usuaris simultàniament. D'aquesta manera Google Docs permet als professors i professores crear les seves pròpies aules virtuals, compartint amb els seus alumnes qualsevol tipus de contingut educatiu que desitgin. A continuació, exposarem diverses activitats que es poden dur a terme amb Google Docs.

Amb la primera, Crea una comunitat d'investigadors-escriptors emprant Google Docs, usarem intensivament l'editor de textos per tal que els alumnes escriguin assajos sobre temes rellevants del currículum de les matèries que impartim i els comparteixin amb nosaltres i amb la resta de la classe.


La segona, L'esclavitud africana, és un exemple de seqüència didàctica en què, utilitzant les possibilitats que ofereix per al treball cooperatiu el gestor de presentacions de Google Docs, convertirem els nostres alumnes en "professors" dels seus companys.


La tercera és un model d'examen creat amb els Formularis de Google Docs. Aquests formularis poden ser enviats per correu electrònic, o bé incrustats en un Bloc o al Moodle. L'ús dels formularis va molt més enllà del disseny de proves o exàmens, ja que podem emprar-los també per manar tasques als alumnes. Les respostes queden registrades en un Full de Càlcul del mateix Google Docs, de manera que podem aplicar fórmules que ens facilitaran molt la correcció de les feines encomanades.



Altres exemples d'aplicacions educatives del Full de Càlcul de Google Docs


Quadern de notes virtual
Amb el Full de Càlcul de Google Docs podem calcular les qualificacions dels nostres alumnes i compartir-les amb ells i les seves famílies, facilitant així l'autoavaluació i el control parental.


Calendari Escolar Virtual
Permet realitzar una gestió més acurada de les activitats del grup, facilitant el control parental de les tasques encomanades, els exàmens previstos, les sortides, etc...

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada